Veltstra's Familiesite - Antivirus

Anti Virus

Steeds weer die virussen, malware en andere ongein. Met de regelmaat van de klok verschijnt het ene virus na het andere. De antivirus softwarebouwers kunnen het bijna niet meer bijhouden. Het blijft dus zaak om de computer goed dicht te timmeren.

Bescherming

  • Zorg voor een regelmatige, liefst automatische update van Windows.
    Windows 10 regelt dit normaliter volledig automatisch. Wilt u toch handmatig controleren op updates dan kan dit via 'Instellingen - Bijwerken en beveiligen'.
    Hier kunnen ook de update-instellingen worden aangepast.
  • Installeer een antivirus-programma en houdt ook deze up-to-date.

Website Virusalert

Op deze website vind je uitgebreide informatie over virussen inclusief duidelijke instructies hoe je deze kunt weren en/of verwijderen.
Ook vind je hier een overzicht van "Hoaxes", oftewel nepvirussen die veelal via e-mail binnenkomen. In deze mail wordt meestal gevraagd om het bijgevoegde bericht naar iedereen in je adresboek te versturen.
Als iedereen dit zou doen, is het doel van de "Hoax" bereikt, namelijk zoveel mails versturen dat de mailservers het niet meer aankunnen en door overbelasting hun werk staken.

Virusvrij

Zorg ervoor dat uw eigen computer(s) door een goede en up-to-date bescherming virusvrij blijft, dan worden er in elk geval via uw computer geen virussen de wereld rond gestuurd.

© 2019 Jan Veltstra